𝐀𝐦 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨ț𝐢 𝐩𝐨𝐟𝐭𝐢𝐜𝐢𝐨ș𝐢𝐢!

Ospătăria Dealul Verde

Te așteptăm în fiecare zi cu preparate delicioase, proaspăt gătite de gospodinele de pe Dealul Verde. Așa că dacă vrei să ne calci pragul pentru mâncărurile noastre vedetă și să te bucuri de atmosfera de la noi, acum este momentul perfect!

Ingredientele pe care le folosim sunt fie din propria grădină și cămară (apropo, poți cumpăra și pentru acasă borcănașe magice cu dulcețuri, zacuști, suc de roșii, murături sau salate de iarnă), fie de la producători locali.

PROGRAM

Având în vedere că oaspeții noștri sunt cazați în regim de demipensiune, programul restaurantului este unul special, având micul dejun și cina stabilite în avans.

  • 10:00 – 15:00 Meniu la alegere
  • 17:00 – 21:00 Meniul Zilei (sună-ne să verifici meniul cu cel mult o zi în avans)

MENIURI DISPONIBILE

Platou rece pentru 2 persoane – 95 lei

  • Selecție de brânzeturi și de mezeluri locale, legume proaspete din grădina noastră
  • Un aperitiv în funcție de inspirația gospodinei care îl pregătește: plăcintă sărată, vinete cu ardei copți, zacusca de vinete, pateu de casă etc.
  • Cafea.
  • Apă

Meniu scurt 1 – 60 lei/pers.

  • Ciorbă sau supă
  • Desert
  • Apă

Meniu scurt 2 – 80 lei/pers.

  • Fel principal
  • Desert
  • Apă

Meniu complet – 110 lei/pers.

  • Ciorbă sau supă
  • Fel principal
  • Desert
  • Cafea
  • Apă
  • Vin/afinată/rachiu/suc de mere natural

Gustare – 45 lei/pers.

  • Desert
  • Cafea
  • Apă

*Prețurile includ și pâine, smântână sau ardei iute, salate acolo unde se potriveste.

MENIU

Cei care ajung la noi între orele 10:00 și 15:00 pot alege din preparatele de mai jos. Aceleași opțiuni sunt disponibile și pentru intervalul 17:0021:00, doar că sunt prestabilite în avans de gospodinele noastre.

Cel mai bine ne suni înainte să ajungi la noi dacă vrei ceva specific din meniu. Dacă îți place să-ți lași papilele surprinse de bunătățile locale, lasă-te pe mâna noastră pentru o experiență autentică și savuroasă.

Ciorbe / Supe

  • Supă ardelenească de pui (ingrediente: pui, morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, rădăcină de țelină, ardei gras, conopida, dovlecel, ceapă galbenă, frunze de țelină și de pătrunjel, sare) Opțional: gălbenuș de ou și smântână.
  • Ciorbă de perișoare (ingredient: carne de porc,orez, ou, morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, rădăcină de țelină, ardei gras, ceapă galbenă, frunze de țelină, de pătrunjel, de leustean, cimbru uscat, sare, piper, zeamă de varză)
  • Supă clară de pui cu găluște (ingrediente: pui, morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, rădăcină de țelină, ceapă galbenă, frunze de pătrunjel verde, gris, ou, sare)
  • Vegan Supă de roșii (iinrediente:morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, rădăcină de țelină, ardei gras, ceapă galbenă, rosii, semințe de mărar, frunze de pătrunjel, sare, ulei de floarea soarelui)
  • Vegan Borș de lobodă ( ingrediente: morcov, radacina de telina, de patrunjel, ceapă galbenă, ceapă verde, frunze de lobodă roșie și verde, ulei de floarea soarelui, sare, borș din tprâțe) opțional: gălbenuș de ou și smântână.
  • Ciorbă ardelenească de porc cu afumătură, actită cu moare (ingrediente: carne de porc proaspata, carne de porc afumata,  morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, rădăcină de țelină, ardei gras, dovlecei, ceapă galbenă, cartofi, frunze de țelină, de pătrunjel, de leustean, cimbru uscat, sare, piper, zeamă de varză)
  • Vegan Borș de cartofi cu salată de ceapă ( ingrediente: morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, rădăcină de țelină, ceapă galbenă, ceapă verde, cartofi, frunze de pătrunjel si leuștean, sare, ulei de floarea soarelu, bors din tărâțe)
  • Vegan Supă crema de păstârnac cu chimen ( ingrediente: păstârnac, cartof, apa, chimen negru, sare, ulei de masline)

Fel Principal

  • Mâncărică de ardei copți cu pui servită cu mămăligută si castraveți murați( ingrediente: ardei kapia copti, gogoșari copti, pulpe de pui, ceapă galbenă, rosii, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, cimbru uscat) ( ingrediente mămăliguță: malai degerminat, apa, sare , ulei de floarea soarelui)
  • Tocăniță de vițel cu piure și salată verde ( ingrediente: vrăbioară de mânzat, ceapă galbenă, ardei gras rosu, galben și verde, rădăcină de țelină, rădăcină de pătrunjel, piper negru, boia de ardei dulce, cimbru uscat, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare) ( ingrediente piure: cartofi alb și roșu, unt, lapte, sare)
  • Păstrăv prăjit în crustă de mălai si mirodenii cu mămăliguță și mujdei (ingrediente: pastrav proaspăt, cimbru uscat, oregano uscat, malai degerminat, ulei, sare, piper negru și alb, mujdei: usturoi, sare si ulei de floarea soarelui)
  • Tocănită de pui cu gălbiori servită cu mămăliguță si castraveți murați (ingrediente: gălbiori, pulpă de pui, ceapă galbenă, rosii, usturoi, cimbru uscat, sare, piper negru, ulei de floarea soarelui, mămăligă: mălai, apa, sare, ulei de floarea soarelui)
  • Sarmale în foi de varză cu mămăliguță și smântână ( ingrediente: varza murata, carne de porc, orez, ceapă galbenă, afumatură, ardei gras, suc de rpsii, piper negru, foaie de dafin, cimbru uscat, sare, ulei de floarea soarelui, mămăligă: mălai, apa, sare, ulei de floarea soarelui)
  • Pui cu cartofi în sos de unt cu mărar, pesto de leurdă și salată verde (ingrediente: pulpe dezosate de pui, boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare, ulei de floarea soarelui, cartofi, sos: unt și mătar verde, pesto: leurda, lămâie, ulei de masline virgin, muguri de pin, sare)
  • Platou haiducesc: pomana porcului, mămăligă, castraveți murați. (ingrediente: ceafă de porc, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper negru, cimbru uscat, sare)
  • Ficăței de pui în sos de ceapă cu usturoi, piure de cartofi și salată verde (ingrediente: ficatei de pui, ceapă galbenă, usturoi, ulei de floarea soatelui, sare, piper negru si alb, piure: cartof alb si rosu, unt, lapte, sare)
  • Tocăniță de hribi cu mămăliguță și castraveți murați (ingrediente: hribi, ceapă galbenă, morcov, ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, usturoi, mămăligă: mălai, apa, sare, ulei de floarea soarelui)
  • Vegan Tocăniță de ardei copți cu mămăliguță sau piure și castraveți murați (ingrediente: ardei kapia copți, ceapă galbenă, suc de rosii, usturoi, sare, cimbru uscat, ulri de floarea soarelui, mămăligă: mălai, apa, sare, ulei de floarea soarelui)
  • Vegan Musaca de ciuperci cu sos de rosii galbene cu busuioc si usturoi (ingrediente: ciuperci champinion, morcov, ceapă galbenă, rosii, cartofi, sare, piper negru, ulei de floarea soarelui)
  • Mancarica de pui cu galbiori servita cu mamaliguta (ingrediente: galbiori, pui, ceapa galbena, rosii, usturoi, cimbru, sare, piper negru)

Desert

  • Prăjitură cu banane, vanilie și ciocolată (ingrediente: ou, zahar, sare, lapte, faina, unt, vanilie, cacao, banană, nuttella, biscuiți)
  • Tort cu cremă de frișcă (ingrediente: ou, unt, zahăr, făină albă, kefir, bicarbonat, oțet,sare, mascarpone, smântână)
  • Prăjitură tosca cu mac: ciocolată neagră, unt, oua, zahăr, nucă de cocos, mac, ulei floarea soarelui, sare, lapte, vanilie)
  • Prăjitură cu morcovi: (ingrediente: ouă, zahăr alb și brun, faină albă, morcov, ananas, stafide, scorțișoară, ulei de floarea soarelui.
  • Butoiașul delicios (ingrediente: ou, zahar, sare, lapte, faina, unt, vanilie, ciocolata cu lapte, smântână, banane)
  • Tort diplomat (ingrediente: oua, lapte, zahar vanilinat, gelatina, smântână, sare, ulei de floarea soarelui, făină albă, portocală)
  • Prăjitură în 3 culori cu sos de ciocolată cu lapte ( ingrediente: ouă, iaurt, zahăr, ciocolată neagră, ciocolata albă, cappuccino, cacao neagră, făină albă, ulei de floarea soarelui)
  • Tort concentric cu portocale: ouă, făină albă, esență de vanilie, zahar, zeama de portocale, lapte, unt, mascarpone, amidon de porumb, smântâmă)
  • Tort acordeon (ingrediente: făină albă, ouă, lapte, zahăr, miere, mascarpone, smantana, ulei de floarea soarelui, sare)
  • Tort la tigaie cu cremă de vanilie și sos de căpșuni/zmeură (ingrediente: ouă, zahăr, lapte, amidon, smântână, unt, vanilie, brânză de vaci, bicarbonat de sodiu, sare)